Ajuntament

FAGECA

Les finals de primera, segona i tercera categoria de la Lliga Perxa 2020 se celebraran en la localitat de la comarca del Comtat d’Alacant

Les finals de la XXXI Lliga de Perxa Trofeu Diputació d’Alacant 2020 se celebraran al carrer Sant Josep de la localitat de Fageca, diumenge que ve 4 d’octubre. Aquesta petita localitat de la comarca del Comtat d’Alacant, serà la seu de les finals de primera, segona i tercera categoria de la Lliga de Perxa 2020.

La població de Fageca, sempre ha tingut una gran afició per la pilota valenciana, tot i que a dia d’avui està una mica perduda entre els seus habitants. En els anys 50 i 60, jugadors com Jose Segui, Julian Chafer o Paco la Martina entre altres eren capaços de jugar contra els millors dels voltants, fins i tot disposaven d’un representant o manager que era l’encarregat de muntar-los desafiaments, aquest era Joaquin el “Roig”. Després d’aquests, en els anys 70 gràcies a la gran feina de Ximo Horta, es va organitzar un campionat de perxa per les comarques del Comtat i el Alcoia. Uns anys més tard, Armand Verdú es va fer càrrec del moviment que hi havia en aquells dies de joc de pilota i juntament amb alguns amics van crear el club de “La Montanya”, que mancomunava a tots els pobles que participaven en la modalitat de Perxa. A partir d’aquest club van aparèixer entre els 80 i 90 molts jugadors, com són, Rafel, Martin, Pep el de Trini, Emilio, Vicent el de Quico Marieta, Vicent Ruiz, Amado Gilabert o Sepri entre altres.

Avui dia, fa uns 30 anys que a Fageca només es juga la partida de festes que cada any s’organitza. En els últims anys, es treballa i s’esforça per recuperar aquesta tradició, principalment per l’embranzida i la força del seu actual alcalde, Ismael Vidal, també conegut en el món de la pilota com “Fageca”, gràcies al seu treball, el poble podrà gaudir de les finals de la Lliga de Perxa d’aquesta edició de 2020, diumenge que ve 4 d’octubre.

Històric de notícies

Notícies per categoria